İstihdam

Geçici Koruma ve Uluslararası Koruma statüsündeki yabancı uyruklu kişiler ve ev sahibi topluluğun meslek edinmesi ve istihdama kazandırılması kapsamında Türk Kızılay ve kurumumuz işbirliği projesi

2021-09-05

Türk Kızılay ile Ankara ilinde yaşayan yabancı uyruklu kişiler ve ev sahibi topluluğa yönelik mesleki eğitimler ve kamu istihdam hizmetleri talebi üzerine merkezden teknik ve mali teklif hazırlanmıştır. Proje geçici koruma ve uluslararası koruma altındaki yabancı uyruklu kişilerin uyumuna yönelik olduğu için mesleki eğitime yerel halktan da katılım oluşturulmuştur. Proje, Türk Kızılay yürütücülüğünde, Suriye Dostluk Derneği işbirliğinde Lojistik Elemanı (2.Seviye) ve Elektrik Ark Boru Kaynakçılığı eğitimleri yapılmıştır. Bu programda 2 meslek dalında toplamda 50 kişiye (24) Lojistik Elemanı (2.Seviye) ve (26) Elektrik Ark Boru Kaynakçılığı eğitimi verilmiştir.