Kalkınmada girişimci kadınlar konferansında Dernek Başkanımız Sn Kadriye Esra AYGÜN , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sn Sema RAMAZANOĞLU katılımlardan dolayı teşekkür etti.

Suriye Dostluk Derneği Genel Başkanı Sn Kadriye Esra AYGÜN'le birlikte şube başkanlarıyla Başbakan Yardımcısı Sn Veysi KAYNAK'ı makamında ziyaret

Suriye Dostluk Derneği Genel Başkanı Sn Kadriye Esra AYGÜN'le birlikte şube başkanlarıyla Kalkınma Bakanı Sn Cevdet YILMAZ'ı makamında ziyaret

Başbakan Yardımcısı Sn Tuğrul TÜRKEŞ'i Suriye Dostluk Derneği olarak makamında ziyaret ettik.

1

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan ''Mülteci Hakları Alt Komisyonu'' AK PARTİ Antalya Milletvekili Atay Uslu başkanlığında toplantısında Suriye Dostluk Derneği Başkanı Kadriye Esra Aygün, iki ülke arasındaki iş adamlarının yaşadığı sorunların çözümüne ilişkin kurulan derneğin Suriye'de yaşanan savaşın ardından farklı bir işleve dönüştüğünü açıkladı.

Diyarbakır ve Şanlıurfa İllerindeki Suriyeli Göçmenlerin İşgücü Piyasası Analizi

Suriye Dostluk Derneği olarak 11.11.2016 tarihinde Türkiye'de Emek Göçü Yönetiminin Desteklenmesi projesi kapsamında düzenlenen çalıştaya katılım sağlayıp bilği paylaşımında bulunduk.

SDD Demokrasi Şehitleri okulu açılışında, BB Genel Sekreteri Asım Balcı, MEB Yard Orhan Erdem, Kalkınma Bakan Yard Yusuf Coşkun, BB Başkanı Melih Gökçek'in eşi ve SOS Başkanı Sn Nevin GÖKÇEK,SDD Başkanı Kadriye Esra AYGÜN,ASO Başkanı Nurettin ÖZDEBİR katı

Suriye Dostluk Derneğinin Demokrasi Şehitleri okulu açılışında, Suriye Dostluk Derneği Başkanı Kadriye Esra AYGÜN açılış konuşması

Demokrasi Şehitleri okulun açılışında,Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkuna Suriye Dostluk Derneği Başkanı Kadriye Esra Aygün Plaket takdimi

TBMM Çorum Milletvekili İlksen CERİTOĞLU,Ankara BB Genel Sekreteri Asım Balcı, MEB Yard Orhan Erdem, Kalkınma Bakan Yard Yusuf Coşkun, (SOS) Onursal Başkanı Nevin Gökçek, SDDBaşkanı K. Esra Aygün, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, bürokratları ve

T.C MEB HAYAT BOYU GENEL MÜDÜRÜ SN ALİ RIZA ALTUNEL İLE SURİYE DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI KADRİYE ESRA AYGÜN PROTOKOL İMZALAMA TÖRENİ

Sn Ercan TOPACA ANKARA VALİSİ Suriye Dostluk Derneği Başkanı Kadriye Esra AYGÜN kabul etti.

ANKARA SANAYİ ODASI BAŞKANI SAYIN ÖZDEMİR ,ASO İŞADAMLARI VE SURİYE DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI KADRİYE ESRA AYGÜN CERABLUS MECİS-İ MAHALLİ BAŞKAN ZİYARETİ

Almanya Federal Cumhuriyeti'nin Uyum ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Mrs Prof.Dr Maria BÖHMER ile Ankara Büyükelçi Mr Martin ERDMANN Suriye dostluk derneğin suriyeli katılımcıların çalışmalarını izlendi.

SDD Dernek Başkanımız Sayın Kadriye Esra AYGÜN ile Ankara Sanayi Odası Başkanı Sayın Nurettin ÖZDEBİR,İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU Makamında ziyarette bulundular.

SURİYELİ KADINLARA MESLEKİ DİKİŞ NAKIŞ EĞİTİMLERİ

2017-03-21

Ankara Kalkınma Ajansın destekleriyle SDD Merkez aracılığıyla sosyal koruma statüsündeki Suriyeli kadın ve çocukların yüzde 10 una yani bin kişiye ulaşılması hedeflenmektedir. Bu sayının yaklaşık yüzde 10 lük bölümüne 70 kadın ve 30 genç olmak üzere 100 kişiye Türkçe eğitimi ve mesleki eğitimi verilerek ve bu kişilerin iş hayatına katılmasının sağlanacaktır. Merkez in kadın ve çocukların dil öğrenerek mesleki eğitime tabi tutmasıyla sadece söz konusu kişiler değil aileleri, birlikte göç ederek geldikleri Suriyeli akraba, hısım ve tanıdıklara yarar sağlayacaktır. Suriyeli sığınmacıların iş yaşamına katılmasıyla birlikte geçici koruma statüsündeki Suriyelilerin ekonomik ve sosyal durumlarında ilerleme kaydolurken, bu etki Altındağ İlçesi'nde yaşayan diğer insanların adaptasyon süreçlerine yansıyacaktır.

SURİYELİ KADINLARA MESLEKİ KUAFÖRLÜK EĞİTİMLERİ

2017-03-21

Ankara Kalkınma Ajansın destekleriyle Merkez aracılığıyla sosyal koruma statüsündeki Suriyeli kadın ve çocukların yüzde 10 una yani bin kişiye ulaşılması hedeflenmektedir. Bu sayının yaklaşık yüzde 10 lük bölümüne 70 kadın ve 30 genç olmak üzere 100 kişiye Türkçe eğitimi ve mesleki eğitimi verilerek ve bu kişilerin iş hayatına katılmasının sağlanacaktır. Merkez in kadın ve çocukların dil öğrenerek mesleki eğitime tabi tutmasıyla sadece söz konusu kişiler değil aileleri, birlikte göç ederek geldikleri Suriyeli akraba, hısım ve tanıdıklara yarar sağlayacaktır. Suriyeli sığınmacıların iş yaşamına katılmasıyla birlikte geçici koruma statüsündeki Suriyelilerin ekonomik ve sosyal durumlarında ilerleme kaydolurken, bu etki Altındağ İlçesi'nde yaşayan diğer insanların adaptasyon süreçlerine yansıyacaktır.

SURİYELİ KADINLARA MESLEKİ CİLT BAKIMI EĞİTİMLERİ

SURİYELİ KARDEŞİNLE PAYLAŞ

Science lifestyle

SURİYELİ KARDEŞİNLE PAYLAŞ

2009-10-10

Kadınların konukevlerine yerleştirilmesi çocukların eğitimi, bu sorunların çözümünü kolaylaştıracak olan göçmenlerin. dil sorununun çözülmesine ilişkin tek çözüm göçmenlerin Türkçe öğrenmesi değil, onlara kendi dillerinde ulaşabilme yollarının bulunması için STK lar üzerinde yapılmasıdır.

Bundan dolayı suriyeli kardeşinle paylaş Defterini ,kalemini,ayakkabını,elbiseni ....

GALERİDEN