Suriye Dostluk Derneğinden TBMM'ye ziyaret

2016-03-03

TBMM (AA) - Suriye Dostluk Derneği Başkanı Kadriye Esra Aygün ve beraberindeki heyet, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu'nu ziyaret etti.

Komisyon toplantı salonunda misafirlerini karşılayan Katırcıoğlu, Türkiye'nin Suriyelilere yönelik çalışmalarını anlattı.

Türkiye ve Suriye'nin 100 yıl önce aynı imparatorluk bayrağı altında kardeş milletler olarak yaşadığını, cetvelle çizilen sınırlarla kardeşlerin ayrıldığını ifade eden Katırcıoğlu, Türkiye'nin kardeşlik hukuku çerçevesinde Suriyelilerin kötü günlerinde yanlarında olduğunu, kapılarını açtığını söyledi.

Katırcıoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Yüreği, gönlü de çok büyüktür. Bu yüreğe hepiniz sığarsınız daha da yer kalır" dedi.

Suriye Dostluk Derneği Başkanı Aygün de Ankara, İstanbul, Hatay, Mersin ve Kilis'te şube açtıklarını, 18 bin üyeye ulaştıklarını belirterek, Türkiye-Suriye sınırının Suriye tarafında her gün 5 bin kişiye yemek verdiklerini, fırın kurarak sıcak ekmek dağıttıklarını ve sınırdaki Suriyelilerin içme suyu ihtiyaçlarını mümkün olduğunca karşıladıklarını anlattı.

Derneğin İstanbul Şube Başkanı Dr. Muhammed Hallak da yurtdışında yaşayan zengin Suriyeliler ile ihtiyaç sahibi Suriyeliler arasında köprü kurarak yardımların doğru yerlere ulaşmasını amaçladıklarını belirterek, kendilerine her türlü desteği, yardımı yapan Türkiye'ye teşekkür etti.

.