Bu analiz Türkiye’ye ışık tutacak!

2016-11-15

Karacadağ Kalkınma Ajansı Desteği, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Sosyal Kalkınma ve Geliştirme Derneği ile Suriye Dostluk Derneği İşbirliğiyle Hazırlanan “Diyarbakır ve Şanlıurfa İllerindeki Suriyeli Göçmenlerin İşgücü Piyasası Analizi” adlı projenin açılış toplantısı yapıldı. Kongre merkezinde düzenlenen toplantıya Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, STK Temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Proje Yürütücüsü ve Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahar Burtan Doğan, çalışmanın amacı hakkında bilgiler verdi.  Diyarbakır ve Şanlıurfa illerindeki Suriyelilerin işgücüne katılım düzeylerini belirlemek ve bundan bilimsel sonuçlar üretmek amacında olduklarını söyleyen Doğan, araştırmada Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde istihdam edilen Suriyelilerin işgücü piyasa analizi seçilmesinin sebebine değindi. Doğan, şöyle dedi:

“Aslında Suriyeliler sorununun Dünya ülkelerinin topyekûn sorunu olmasına karşın ülkemiz coğrafi, dini, kültürel, tarihi ve etnik yakınlık gibi sebeplerle en çok etkilenen ülkelerin başında gelmektedir. Proje sonuçlarının değerlendirilmesi neticesinde öncelikli olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde yaşayan Suriyelilerin işgücü piyasa analizi ortaya çıkarılacaktır. Bu meyanda, illerdeki işletmelere uyguladığımız anket neticesinde Suriyelilerin hangi mesleklerde ve hangi sektörlerde istihdam yarattıkları ve istihdam edildikleri ortaya konulmaya çalışılacaktır”

Yatırım teşviklerinden en çok faydalanan bölgenin Diyarbakır Urfa bölgesi olduğunu vurgulayan Doğan, çalışmanın bu bölgeye yapılacak yatırımların hangi sektörlere yapılmasının uygun olacağını göstermesi bakımından da önemli olduğunu ifade etti.

.

Bu analiz Türkiye’ye ışık tutacak!

Sayfa Yorumları

.